Вторник, 21 Окт 2014
ОБЩИНА ГЪРМЕН
ОБЯВА ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 14 Октомври 2014 13:17

Председателя  на ОбС – Гърмен кани жителите на Община Гърмен на публично обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета на Община Гърмен за 2013 г. Публичното обсъждане на отчета ще се проведе на 22.10.2014 г. (сряда) от 17:00 часа в заседателната зала на Общинския съвет.

Председател на ОбС:  МУРАТ  АДЕМ

Изтеглете:

Отчет за изпълнението на бюджета за 2013 г.

 
СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

До 24.09.2014 г. /включително/, кметът на Община Гърмен г-жа Минка Капитанова е на учебно пътуване до град Лондон /Великобритания/, за членовете на „Мрежата за социално предприемачество в Югозападна Бъргария”.

 
15 септември- първи учебен ден в община Гърмен ПДФ Печат Е-мейл

По стара традиция и тази година на 15 септември всички училища на територията на община Гърмен отвориха вратите и посрещнаха своите ученици. Най- вълнуващ този ден бе за първокласниците и за техните родители, баби и дядовци. 202 – ма първокласници прекрачиха прага за първи път в училищата на общината. Във всяко едно от тях се проведе тържествено откриване на учебната година. Детска глъч изпълни дворовете им и създаде настроението на този истински празник.

Кмета на община Гърмен – г-жа Минка Капитанова подари книжки с детски приказки на всички първокласници и посети част от училищата, за да ги връчи лично.

Завършека на тържествата в общината беше в ОУ “Св. Климент Охридски“ с. Дебрен, където в този ден учителите отбелязаха и 10 годишен юбилей от влизането в новата сграда на училището.  В чест на юбилея в училището е изградена  парна инсталация на цялата сграда. Кметът на общината и директорът на училището прерязаха лентата по случай новата придобивка на училището.

 

Снимки може да видите ТУК!

 
Кметът на община Гърмен г-жа Минка Капитанова, участва в Европейски форум на планинските общини и региони. ПДФ Печат Е-мейл

Г-жа Минка Капитанова – Кмет на община Гърмен участва в Европейски форум на планинските общини и региони, който  се проведе в периода 11-13 септември 2014 г. в Банско. Домакини на форума бяха Асоциацията за развитие на планинските общини в Република България (АРПОРБ), заедно с Общото събрание на АРПОРБ и Европейската асоциация на местни изборни представители от планински райони (АЕМ).

Във форума  взеха участие представители на местни власти от Балканите, местни власти и организации, членуващи в АЕМ, представители на европейски институции, мрежи и асоциации, работещи в полза на планинските райони, представители на централната власт, експерти и др. Форумът бе отлична възможност за споделяне на добри практики между участниците.

На 13 септември се проведе учредителното заседание на Мрежата на местни власти от планински райони на Балканите (БАЛМОНТЕ), която има за цел обединяването на всички планински общини в една силна и устойчива структура. Основните й цели са:

 

 
СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

От 09.08.2014 г. туристическото атракционно влакче ще пътува освен с направена заявка от туристически групи, също така и всяка събота и неделя по следното разписание.

Маршрут за събота

Маршрут за неделя

Цената на билета

Деца - 1лв.

Възрастни - 3 лв.

 

Телефон за връзка 0894 349 039

 
Home