Вторник, 01 Дек 2015
ОБЩИНА ГЪРМЕН
ИНИЦИАТИВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦАТА СИРАЦИ ОТ ОБЩИНА ГЪРМЕН „ДА ПОДАДЕМ РЪКА” ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА ОБЩИНА ГЪРМЕН,

Общинска администрация с. Гърмен, съвместно с училищата, детските градини, читалищата и всички вас, продължава благотворителната инициатива „Да подадем ръка” за подпомагане на децата сираци от 0 до 18 години от общината.

През миналата година, благодарение на вашето активно участие и отзивчивост, събрахме 7 958 лв., които зарадваха 46-те деца сираци, за което най-сърдечно ви благодаря.

Нека и тази година, в навечерието на Коледа, да отворим широко сърцата си и с нашето скромно участие в инициативата, да направим по-щастливи празниците на тези деца!

Нека всеки сам определи начина и формата как да участва:

- Участие в Благотворителния коледен концерт на 22.12.2015 г.;

- Участие в Коледен базар със свое произведение – предмет, сувенир или кулинарно изкушение;

- Дари парични средства, в кутиите, които ще са на Коледния базар или

- По Банкова сметка: IBAN – BG62STSA93003390012010

Ако имате други предложения или въпроси, свържете се с нас на тел. 07523/20-40 или на e-mail: oba_garmen@abv.bg

С уважение,

МИНКА КАПИТАНОВА

Кмет на община Гърмен

 

 
90 години от създаването на ОУ „Св. Климент Охридски” с. Дебрен ПДФ Печат Е-мейл

На 25.11.2015 г. се навършиха юбилейни 90 години от създаването на ОУ „Св. Климент Охридски” с. Дебрен. Във връзка със светлия празник в училището се проведоха разнообразни конкурси, състезания и мероприятия, даващи възможности за изява на всеки един от учениците.

По повод на празника, специални поздрави и красив букет цветя, връчи кмета на община Гърмен г-жа Минка Капитанова на директора на на ОУ „Св. Климент Охридски” с. Дебрен - г-н Верхат Топчиев.

Снимки от празника може да видите ТУК!

 
СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ГЪРМЕН,

С оглед подобряване координацията и взаимодействието с местната власт, гражданите и бизнеса, Областна администрация Благоевград планира провеждането на изнесена приемна в община Гърмен на 14.12.2015 г. от 13.00 до 17.00 часа в заседателната зала в сградата на Общинска администрация.

По време на срещата ще бъде предоставена възможност на широката общественост, посредством директен диалог, да представи за разрешаване въпроси и проблеми от компетенциите на Областния управител.

МИНКА КАПИТАНОВА

Кмет на община Гърмен

 
ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБС С. ГЪРМЕН ПДФ Печат Е-мейл

На 13.11.2015 г., се проведе първото заседание на новия общински съвет на община Гърмен. Тържествената сесия, с която се дава начало на новият мандат 2015-2019 г., бе открита от областния управител Бисер Михайлов. На нея положиха клетва преизбрания кмет Минка Капитанова, управниците на населените места в община Гърмен и общинските съветници. Всички те увериха, че независимо от партийните си принадлежност, ще работят заедно в полза на общината и нейните жители.

За председател на ОбС с. Гърмен, бе избрана Екатерина Татанова от ПП ГЕРБ, с гласовете на 12 от общо 17 общински съветници.

Снимки от събитието може да видите ТУК!

 
МЛАДЕЖИ МОГАТ ДА КАНДИДАСТВАТ ЗА РАБОТА В ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ С. ГЪРМЕН ПДФ Печат Е-мейл

От 28 септември младежите до 29 години могат да кандидатстват по програмата „Старт на кариерата”,  реализирана от Министерството на труда и Агенцията по заетостта.

Програмата дава възможност на двама  млади висшисти, в рамките на 9 месеца през 2016 г., да придобият трудов стаж и опит по своята специалност в общинска администрация  с. Гърмен. За администрацията са одобрени 2 работни места. Едното е със специалност екология , а другото е със специалност: стопанско управление; маркетинг; информатика или бизнес администрация.

Кампанията по набиране на документите ще продължи до 23 октомври 2015 година.

Кандидатстването става в дирекциите „Бюро по труда“ в цялата страна.

От общинска администрация с. Гърмен

 
Home