Новини

<< Всички новини

[28.04.2017]

МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ДА ПЕЕМ И ТАНЦУВАМЕ ЗАЕДНО“ БЕ КУЛМИНАЦИЯТА НА ПРАЗНИЦИТЕ НА ОБЩИНА ГЪРМЕН

Неофициално с похода до старото село Дебрен бе даден старт на празниците на община Гърмен, а официално им откриване с издигане на българското знаме на 18.04.2017 г., направи кметът на общината – г-жа Минка Капитанова.

Кулинарните изложби, спортните състезания и музикалните програми – подготвени от децата от детските градини, училищата, техните родители и учители, и самодейците към читалищата, оставиха незабравими спомени у жителите и гостите на селата Балдево, Огняново, Рибново, Горно Дряново, Гърмен, Дебрен, Дъбница и Долно Дряново.

Както винаги, така и тази година, кулминацията на празниците на община Гърмен бе Международния фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“, който се проведе за осма поредна година. Парадното шествие на участниците във фестивала, концертите на българските групи през първата вечер и на гостите от Гърция, Македония, Молдова и Румъния - през втората, направиха незабравими и тези празници. Поради големия брой на чуждите групи, тържественият концерт продължи над 3 часа. Феерия от цветове и танци радваше очите на публиката. Съчетани в едно на пъстрата сцена - песните, танците и музиката останаха в сърцата както на участниците, така и на присъстващите. Останали очаровани от организацията на фестивала и гостоприемството на хотелите от общината, самите участници са живата реклама, за културното и туристическо популяризиране на региона, която е една от основните цели на фестивала.

Още информация вижте тук

<< Всички новини | << АРХИВ